Indiánvár
Nemzetközi Óvoda

1028 Budapest
II. ker. Brassó utca 5.

Tel:
+36 (70) 204 7293

Nyitva tartás:

Hétfőtől Péntekig
08:00 - 17:00

 


Sórelaxáció

 

RELAXÁCIÓS  SÓSZOBA


TÉNYEK

Hazánkban 3 millió allergiás ember él, közülük 2 millióan a legveszélyesebb allergiát okozó növényre, a parlagfűre érzékenyek. A betegek száma évente kb. 10%-kal nő.
Magyarországon 700 ezer hektár parlagfűvel súlyosan fertőzött terület található.
A születendő gyermek 30% valószínűséggel allergiás lesz, ha mindkét szülője allergiás.
Az allergiás megbetegedések kezelésének összköltsége 2005-ben 27 milliárd volt hazánkban. Főleg a nagyvárosokban, a légzőszervi betegségekben szenvedők száma évről évre jelentős mértékben emelkedik. Ezek a tények csak megerősítették bennünk, hogy igény van a sószobák, sóbarlangok kialakítására.

A SÓSZOBA HATÁSA


A sószoba egy olyan helyiség, melynek falai sótéglával és a parajdi sóbányából származó sótömbökkel vannak kirakva. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású. A körülöttünk lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít. A légtérbe porlasztott sórészecskék pedig gyógyítólag  és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha, stb.) A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre stb. A megvilágított sókristályok színei gyógyító és stresszoldó hatásúak. A sókristály rendező erejéből fakadóan a hiperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkennek, illetve megszűnnek a koncentrációs és alvászavarok.

A sós levegő belégzése jótékony hatással van a légúti megbetegedésekben szenvedő gyerekekre és erősíti az immunrendszerüket, ezért megelőzésként javasoljuk napi fél órás használatát. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása. A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi téli időszakokban jelentősen csökkenhetnek a légúti és allergiás megbetegedések. A sószobában a gyermekek finom motorikus mozgását, kreativitását fejlesztő játékokat helyeztünk el. Légzéstechnikájukat játékos jógalégzés megtanításával javítjuk, ezáltal fokozzuk a sószoba kedvező élettani hatásának eredményét.

Reméljük, mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy gyermekeink egészségesebbek legyenek.
Népegészségügyi szempontból egészséges életmód programunk jól illeszkedik az országos allergia prevenció programhoz.

Az óvodánkba járó gyermekek számára a sószoba használata díjtalan.Copyright © Indiánvár Nemzetközi Óvoda, Budapest II. kerület - International Preschool and Kindergarten - Weboldal készítés: Arteries Studio